UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найбільше українці довіряють ЗСУ, а не довіряють росЗМІ – опитування

Соціологи розповіли, яким із державних та суспільних інститутів українці довіряють найбільше.

Серед державних та суспільних інститутів українці найбільше довіряють Збройним Силам України – 68% громадян. Про це йдеться в опитуванні, проведеному «Центром Разумкова».

Волонтерським організаціям довіряють 64% українців, а церкві – 63,5%. Державній службі з надзвичайних ситуацій довіряє 61% опитаних. Ще 57% опитаних найбільше довіряють голові міста, села, чи селища, у якому живуть.

Державній прикордонній службі висловлюють довіру 55% українців, а Нацгвардії – 54%. Добровольчим батальйонам найбільше висловлюють довіру 53,5% громадян. А раді міста, села, селища, у якому живуть довіряє 51% респондентів.

Найчастіше недовіру висловлюють до:

Читайте також: На найближчих виборах до Ради потрапили б п'ять партій – опитування

Дослідження провели з 29 липня по 4 серпня 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Всього опитали 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, крім окупованих Криму та Донбасу. Вибірка репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.