UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафтозавод сім'ї Медвечука увійшов до ТОП-100 найбільших підприємств у рейтингу російського Forbes

Найбільше підприємство в Ростовській області - Новошахтинський завод нафтопродуктів - зареєстровано на Оксану Марченко.

Новошахтинський завод нафтопродуктів, власником якого значиться дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко, включили до рейтингу 200 найбільших приватних компаній у Росії, складений російською редакцією журналу Forbes, передає «Радіо Свобода».

Нафтозавод дружини кума президента РФ Володимира Путіна опинився в першій сотні рейтингу. 142,7 млрд гривень річної виручки забезпечило підприємству 78-му позицію в списку.

Крім того, завод Марченко є найбільшим підприємством в Ростовській області: вище нього в списку російського Forbes немає жодного підприємства з цього регіону.

Новошахтинський завод обійшов таких російських промислових гігантів як «Сибірський антрацит» і «Газпром буріння» Ігоря Ротенберга - сина друга і партнера Путіна по самбо Аркадія Ротенберга.

Читайте також: Дружина Медведчука стала власницею будівельної компанії у Москві – «Схеми»

Як раніше повідомляли «Схеми», «Новошахтинський завод нафтопродуктів» продає продукцію в США, незважаючи на американські санкції проти кума президента РФ Володимира Путіна.

Продукцію цього заводу купує американська корпорація ExxonMobil через швейцарську фірму-посередника депутата російської Держдуми. Доставка здійснюється танкерами з нейтральних вод Чорного моря до порту Х'юстона, штат Техас.

США ввели санкції проти Віктора Медведчука в 2014 році. Він не може відкрити банківський рахунок в США, а його американські активи мають бути заморожені.

У 2018 році  "Схеми" оприлюднили розслідування "Нафта для куми Путіна", в якому повідомили про факти причетності дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко до освоєння нафтових родовищ у Росії. Зокрема, компанія, яка належить Марченко, виграла конкурс на освоєння одного з трьох найбільших нафтових родовищ Ханти-Мансійського автономного округу Росії.