UA / RU
Підтримати ZN.ua

На сьогодні вже деокуповано 1015 населених пунктів — Зеленський

Україна робить все від неї залежне, щоб звільнити нашу землю якомога швидше.

Українська армія продовжує деокупацію території України, а влада відновлювати повернуті території. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення до нації.

«Продовжуємо відновлення деокупованих територій України. Станом на сьогодні деокуповано вже 1015 населених пунктів — це плюс шість за минулу добу. Повертаємо туди електрику, водопостачання, зв’язок, транспорт, соціальні послуги. Це важливо», — сказав Зеленський.

Глава держави нагадав, що ніхто сьогодні не може передбачити як довго буде тривати війна.

«Але ми робимо все для того, щоб можна було звільнити нашу землю швидко. Саме в цьому наш пріоритет: кожного дня працювати так, щоб війна була коротшою. Однак це залежить не тільки від наших людей, на жаль, які й так викладаються, якщо чесно, по максимуму. Це залежить і від інших партнерів. Від європейських країн. Від країн усього вільного світу. І я вдячний усім, хто працює на посилення санкцій проти Росії і на збільшення оборонної та фінансової підтримки для нас, для України. Саме це — єдиний рецепт захисту свободи в умовах вторгнення Росії. І для західних держав це не просто витрати. Це не про бухгалтерію. Це про майбутнє», — наголосив президент.

Читайте також: Макрон пропонував поступитися суверенітетом України, щоб Путін зберіг обличчя — Зеленський

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський звернувся до українців із проханням не вимагати від Збройних сил України щотижневих та навіть щоденних перемог на фронті.