UA / RU
Підтримати ZN.ua

На покращення якості питної води витратять мільярд грн

Програма буде запущена у 2022 році.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував у 2022 році програму щодо покращення якості питної води. На програму "Питна вода України" з держбюджету спрямують один мільярд грн.

"У проекті бюджету на 2022 рік планується направити 1 млрд грн на програму „Питна вода України". Значний відсоток систем централізованого водопостачання в регіонах мають зношений стан, що погано впливає на якість води. Ситуацію необхідно змінювати, щоб забезпечити мешканців громад якісною питною водою в достатній кількості", - цитує прес-служба Кабміну слова Шмигаля.

Під час аудиту капремонту другого Донецького водопроводу у Слов'янському районі, Шмигаль зазначив, що на його ремонт із Державного фонду регіонального розвитку у 2020 році виділено 102,2 млн. грн. та 71,8 млн. грн. – у 2021-му.

Окрім того, з обласного бюджету на цей проект було направлено 11,3 млн. грн. у 2020 році та 7,9 млн. грн.

Читайте також: Вода без хлору: в Україні назріває водопровідний колапс

Нагадаємо, у серпні Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 30 липня «Про стан водних ресурсів України». Основна задекларована мета рішення РНБО – забезпечення українців доступом до якісної питної води.