UA / RU
Підтримати ZN.ua

На дев’яти дільницях у Харкові виявлено сфальсифіковані протоколи підрахунку голосів —ОПОРА

Вони сфальсфіковані на користь кандидата на посаду міського голови Ігоря Терехова

Громадська мережа ОПОРА  виявила сфальшовані протоколи підрахунку голосів на дев'яти виборчих дільницях у Новобаварському районі Харкова.

Після порівняння протоколів із 19 дільничних виборчих комісій та протоколу Новобаварської районної у місті ТВК, представники ОПОРИ виявлили, що на 9 дільницях були сфальшовані протоколи про результати виборів на користь кандидата на посаду міського голови Ігоря Терехова.

Їх було виявлено на дільницях №631180, 631193, 631197, 631201, 631205, 631211, 631177, 631189, 631200.

У результаті кількість голосів у кандидатів Костянтина Немічева та Олександра Скорика зменшилися на 160 та 237 відповідно, а у Терехова збільшилися на 397 голосів.

Зазначається, що на тих дільницях, де в протоколі ТВК вказано, що Скорик та Немічев набрали 0 або 1 голос, у протоколах ДВК кількість голосів була значно більшою.

Встанвовлено також факт фальсифікації протоколу підрахунку голосів на виборчій дільниці №631675, яка розташована на пр. Лиманському 1 в Основ’янському районі міста Харкова.

Ці факти можуть містити ознаки злочину визначеного частиною 3 статтею 158 Кримінального кодексу України «Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів»), а саме включення до протоколу окружної виборчої комісії про підсумки голосування в межах територіального виборчого округу завідомо недостовірних відомостей.  ОПОРА  за всіма фактами фальсифікації протоколів звернулася до поліції.

Напередодні, ОПОРА заявила, що від її спостерігачів надійшли одразу кілька повідомлень про те, що їм не дозволяють фіксувати процедуру підрахунку бюлетенів

Читайте також: Вибори 31 жовтня супроводжувалися порушеннями українського законодавства та міжнародних стандартів – ОПОРА

Нагадаємо, що у Харкові на проміжних виборах мера, за даними екзит-полу, переміг секретар міськради Ігор Терехов. За попередніми даними, за нього проголосувало 53,8% виборців.

- Про вибори мера Харкова читайте в матеріалі Олександра Клюжева та Олександра Неберикута "Вибори мера Харкова: бюджетні гроші, адміністративний ресурс та "батьківська" турбота про виборців".