UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Польщі не виключає, що Асоціацію ЄС з Україною перенесуть на 2014 рік

Польща просить українську владу не тягнути час - якщо Київ не виконає умови ЄС до саміту Східного партнерства у Вільнюсі, то Угоду не буде підписано.

Голова МЗС Польщі Радослав Сікорські заявив, що Україна повинна встигнути виконати всі умови Євросоюзу для укладення Угоди про асоціацію, інакше її підписання можуть перенести на 2014 рік.

За його словами, якщо Київ не виконає умови ЄС до саміту Східного партнерства у Вільнюсі, то Угоду можуть підписати наступного року. Виконання ключової умови Євросоюзу про звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко "залишається під питанням".

Він звернувся до української влади з проханням не зволікати. "Я б просив владу України не грати на час і зробити те, що потрібно. Президенту нема чого плутатися, комбінувати, а тільки у співпраці з місією Кокса-Кваснєвського виконати, що слід", - заявив Сікорські.

Міністр пояснив, що на саміті у Вільнюсі мають парафувати угоди з Грузією і Молдовою, які планується підписати наступного року. "Є альтернатива, що з Україною Угоду теж підпишемо наступного року", - заявив Сікорські.

За його словами, непідписання угоди з Україною у Вільнюсі "було б компрометацією тих, хто обіцяв".

Нагадаємо, 10 грудня 2012 року Рада ЄС визначила умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Україною: забезпечення відповідності виборів міжнародним стандартам, вирішення питання вибіркового правосуддя та запобігання його повторенню, а також проведення реформ, закладених у спільно узгодженому порядку денного про асоціацію. Підписати Угоду про асоціацію планується на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада. !zn

Читайте також:

Якщо Україна в листопаді не підпише Угоду про асоціацію, є "план Б"

Експерти радять ЄС "провчити" українську владу, підписавши спочатку угоду про асоціацію з Молдовою і Грузією

Тимошенко і порожнеча

Помилування Тимошенко: потрібна лише воля президента