UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВС розраховує до кінця червня завершити розслідування подій 18 травня у Києві

Захарченко запевнив, що даний інцидент розслідується міліцією об'єктивно. Хід розслідування цього кримінального провадження заслуховувався в Генеральній прокуратурі у присутності міністра МВС, генпрокурора та керівника Служби безпеки України.

Міністерство внутрішніх справ України сподівається до кінця червня завершити розслідування інциденту під час масової акції 18 травня в центрі Києва, коли постраждали журналісти.

"Розслідування буде завершено у терміни, встановлені законодавством, та направлено до суду... Я думаю, що ще трохи часу потрібно, щоб прокуратура дала згоду на те, щоб це кримінальне провадження було направлено до суду", - сказав міністр МВС України Віталій Захарченко у четвер, 13 червня журналістам у Києві.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи буде це зроблено до кінця цього місяця, глава МВС сказав: "Я думаю, що так".

"На сьогоднішній день, десь 90 з гаком відсотків встановлено учасників тих подій. Ми отримуємо додаткову інформацію, спасибі журналістам. Всі відео-файли аналізуються, повністю відновлена картина подій, встановлені особи, які першими почали активні дії, та особи, які потім відповідали такими ж активними діями", - розповів міністр.

Захарченко запевнив, що даний інцидент розслідується міліцією об'єктивно. "Всі винні, які брали участь - фактично, в центрі нашої столиці влаштували таку провокацію, таку бійку - будуть притягнуті до відповідальності", - пообіцяв глава МВС України.

Він повідомив, що хід розслідування цього кримінального провадження заслуховувався у Генеральній прокуратурі у присутності міністра МВС, генпрокурора та керівника Служби безпеки України. "У нас були деякі питання до слідства. Я думаю, що питання, які ми поставили, з нашої точки зору, нез'ясовані обставини, будуть уточнені і з'ясовані", - додав Захарченко.

При цьому міністр не конкретизував тих людей, які за даними слідства можуть бути причетні до інциденту в центрі Києва 18 травня.

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул.Великій Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції та групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс в бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Під час інциденту постраждали журналістка 5-го каналу Ольга Сніцарчук і фотограф видання "Коммерсант" Влад Содель.

Бійка проходила під час акції опозиції "Вставай, Україно!" (на Софійській площі) та мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд з будівлею київського главку МВС. !zn

Читайте також:

У справі про побиття журналістки притягнуто до відповідальності 16 міліціонерів

Янукович через два тижні засудив напад на журналістів на мітингу опозиції

Регіоналам роздали інструкцію, як "правильно" розповідати про побиття журналістів