UA / RU
Підтримати ZN.ua

Можливість запровадження санкцій проти Росії має стримати агресію Путіна — Псакі

У Білому домі не підтримують ідею Конгресу щодо запровадження превентивних санкцій проти РФ.

Прессекретар Білого дому Джен Псакі озвучила позицію адміністрації Байдена на ініціативу Конгресу прийняти пакет превентивних санкцій проти Росії не чекаючи на вторгнення в Україну, Псакі заявила, що Білий дім не вважає дії Конгресу своєчасними, про це вона повідомила на брифінгу, текстова версія якого розміщена на офіційному сайті американської адміністрації.

"Я думаю, що президент Путін чудово розуміє, тому що він чув це безпосередньо з вуст президента Байдена, що якщо він вторгнеться в Україну — то на Росію будуть накладені нищівні санкції, і нам не потрібно, щоб Конгрес діяв на випередження, передбачаючи це. Санкції мають нести стримуючий ефект, а якщо вони будуть запроваджені превентивно, то що тоді зможе зупинити Путіна від вторгнення в Україну?” — заявила Псакі.

 

Після телефонних переговорів із президентом Зеленським 28 січня Байден заявляв, що Штати не планують вводити на адресу РФ превентивні санкції.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну все ж таки можливе — Байден

За день до заяви Байдена повідомлялося, що США готові розглядати і, відповідно, запроваджувати деякі санкції проти Росії до розвитку на гірший бік ситуації на кордоні з Україною.