UA / RU
Підтримати ZN.ua

Можливі фальсифікації на виборах мера Харкова: у Раді хочуть створити ТСК

Ініціювати створення ТСК збирається фракція «Голос».

Членкиня фракції «Голос» Олександра Устінова пропонує створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо розслідування можливих фальсифікацій під час виборів мера Харкова. З такою пропозицією вона виступила під час погоджувальної ради.

«Ми ініціюватимемо створення тимчасової слідчої комісії, яка … розслідуватиме чи були порушення та фальсифікації під час виборів міського голови Харкова», - заявила Устінова.

Депутатка сподівається, що всі фракції та депутатські групи направлять своїх представників до цієї ТСК.

«Якщо ми зараз не припинимо фальсифікації, якщо ми зараз дозволимо, щоб у майбутньому таке відбувалося… коли ОПОРА виходить і говорить про те, що протоколи були підроблені, про те, що такої кількості людей не було, про те, що людина не могла вибрати в один тур, ми на це… закриватимемо очі, то всі наступні вибори відбуватимуться за таким самим сценарієм», - сказала Устинова.

Читайте також: Терехова достроково позбавили посади секретаря Харківської міськради

1 листопада міська територіальна виборча комісія встановила результати голосування, згідно з якими секретар Харківської міськради Ігор Терехов здобув перемогу у першому турі, здобувши 146 249 голосів виборців (50,66%). За його найближчого конкурента, колишнього міського голову Харкова Михайла Добкіна, проголосували 82 008 осіб (28,41%).

Того ж дня ОПОРА заявила про те, що як мінімум на дев'яти дільницях у Харкові виявлено сфальшовані протоколи підрахунку голосів. Оскаржив результати виборів і Михайло Добкін. Однак, суд відмовив йому у перерахунку голосів.

Водночас в ЧЕСНО заявили, що половина фракцій Харківської міськради не вірять у перемогу Терехова в першому турі виборів.

11 листопада Харківська територіальна виборча комісія зареєструвала Ігоря Терехова мером міста.

Детальніше про вибори мера Харкова читайте в матеріалі Олександра Клюжева та Олександра Неберикута «Вибори мера Харкова: бюджетні гроші, адміністративний ресурс та «батьківська» турбота про виборців».