UA / RU
Підтримати ZN.ua

Москва вважає, що постачанням зброї Захід "підштовхує" Україну на провокації проти Росії

Там вкотре нагадали й про ймовірне розширення НАТО на схід, яке в самому Альянсі пояснюють саме агресією РФ. 

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров вважає, що Захід "підштовхує" Україну до провокацій проти РФ. На його думку, підтвердженням цього є постачання нашій державі зброї. При цьому в Україні неодноразово акцентували, що озброєння наша країна отримує для оборони, а не для нападу. 

Лавров же під час спілкування з росЗМІ зазначив, що США та Захід подвоюють зусилля для стримування Росії. 

"Досить подивитися на проведення все більш провокаційних військових маневрів поблизу наших кордонів, на втягування в НАТОвську орбіту київського режиму, постачання йому летальної зброї та його підштовхування до здійснення прямих провокацій проти РФ", - додав він.

Читайте також: Кулеба про стримування РФ від подальшої агресії: «Поки говорять дипломати - гармати мовчать»

Нагадаємо, 25 січня Україна отримала третю партію військової допомоги від США. Згодом глава Міноборони Олексій Резніков анонсував приліт ще одного Jumbo Jet. Усього Україна має прийняти пів сотні таких Боїнгів. 

Чи готові американці і європейці пожертвувати Україною задля поліпшення відносин із Росією? Наскільки важливо для них підтримати Україну? Чи згодні вони послати війська на захист нашої країни у разі нового російського вторгнення? Чи хочуть бачити Україну в ЄС і НАТО? Відповіді на ці та інші запитання дало розлоге соціологічне дослідження, недавно проведене у США, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Франції, Польщі. Його результати аналізує Тетяна Силіна у статті "Чи готовий Захід захищати Україну від Путіна? Що кажуть у шістьох провідних країнах".