UA / RU
Підтримати ZN.ua

Між Україною та Росією відбувся раунд переговорів

ЗМІ пишуть, що Київ озвучив Москві свій ультиматум. 

Відбувся черговий раунд переговорів між очільниками української та російської делегацій Давидом Арахамією та Володимиром Мединським. При цьому глава МЗС РФ Сєргєй Лавров зазначає, що процес нібито зупинився. 

"Ми вели переговори. Зараз вони зупинилися, тому що п’ять днів тому чергова пропозиція, яку ми передали українським перемовникам, яку було сформульовано, зважаючи на їхні коментарі, наявні на той момент – залишається без відповіді, - зазначив Лавров, слова якого цитує "Інтерфакс". - Коли запитали президента Зеленського, а як він ставиться до цього чергового варіанта російських пропозицій, він сказав, що "ми нічого не отримували". Не мені судити, як він володіє ситуацією, але це просто характеристика того, де знаходиться цей процес під назвою "переговори".

За його словами, російській стороні дивно чути заяви про те, що Києву "ці переговори геть не треба". 

Голова української делегації Давид Арахамія підтвердив УП, що між сторонами відбулися перемовини. Сталося це 21 та 22 квітня. 

"Україна висунула російським перемовникам ультиматум, що проведення російськими окупантами так званого "референдуму" на Херсонщині поставить крапку в переговорах", - цитує ЗМІ слова анонімного співрозмовника.

Читайте також: Ердоган хоче переговорити з Зеленським та Путіним, аби організувати їх зустріч

20 квітня прессекретар президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що Києву передали російський варіант мирного договору. Проте президент України Володимир Зеленський заявив згодом, що ніхто нічого не передавав.  

Нагадаємо, прессекретар російського президента Дмітрій Пєсков заявив, що під час переговорів Україна не йде на поступки РФ. Також він звинуватив наших делегатів в тому, що вони "не демонструють сталості" та "змінюють позицію". Та голова української переговорної групи Давид Арахамія ще 12 квітня повідомляв, що причиною російського невдоволення може бути те, що наша сторона не бере до уваги всі додаткові питання, які не були включені в Стамбульське комюніке.