UA / RU
Підтримати ZN.ua

Місія Кокса-Кваснєвського повертається до України

Висновки місії стануть вирішальними у прийнятті Євросоюзом рішення, чи підписувати угоду про асоціацію з Україною.

Спостережна місія Європейського парламенту у складі екс-президентів Пета Кокса і Олександра Кваснєвського відвідає Україну 29-31 жовтня. За словами прес-аташе представництва Європейського Союзу в Україні Давида Стуліка європейські гості будуть як у Харкові, так і в Києві.

Як повідомлялося, Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту у судових процесах над Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Пізніше їхній мандат було розширено: крім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони Валерія Іващенка.

4 жовтня стало відомо, що Кваснєвський і Кокс передали Тимошенко пропозицію про лікування у Німеччині і екс-прем'єр її прийняла. Окрім того, вони подали президенту України Віктору Януковичу прохання про помилування Тимошенко.

18 квітня 2013 року доповідь місії обговорювалася у Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. За підсумками дискусії було прийнято рішення про продовження місії до вересня цього року. 15 жовтня на позачерговому засіданні конференції президентів ЄП мандат наглядової місії було продовжено ще на місяць - до середини листопада.

Всього за час роботи місії Кокс і Кваснєвський відвідали Україну понад 20 разів. Останній візит відбувся 22 жовтня. !zn

Читайте також:

Міністр юстиції визнав, що для помилування Тимошенко не потрібна ніяка комісія

Євросоюз підтвердив свою позицію щодо Тимошенко: Нам потрібне рішення з цього питання

Конгрес США наполягає на звільненні Тимошенко