UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Міноборони Азербайджану звернулися до РФ з вимогою забезпечити виведення військ

Азербайджан вимагає від РФ забезпечити виведення військ Вірменії з "Нагірного Карабаху" і більше не називати так регіон

Нещодавно російські "миротворці" були виведені із зони конфлікту Азербайджанської Республіки з Вірменією, та відправлені на український фронт. У зв'язку з цим загострилася ситуація в "Нагорному Карабаху". З цього приводу, Міністерство оборони Азербайджану звернулося з офіційною заявою на адресу РФ.

"Вранці 26 березня члени незаконних вірменських збройних формувань спробували вчинити диверсію проти підрозділів Азербайджанської армії. Внаслідок негайних заходів члени незаконних вірменських збройних формувань були змушені відступити", - зазначено в заяві.

Міноборони Азербайджану підкреслило, що вони досі є прихильниками тристоронньої заяви та не порушували її положень. Проте з вірменської сторони і досі не виконані всі пункти цієї заяви, зокрема, пункт чотири, який передбачає виведення всіх військових формувань з території Азербайджану.

Читайте також: Прем'єр Вірменії відмовляється вважати врегульованим конфлікт в Карабаху

У зв'язку з цим, Міністерство оборони звертається до РФ із закликом: проконтролювати виведення всіх військ та військових формувань Вірменії з території Азербайджану, не перекручувати інформацію стосовно пересування азербайджанських військ та перестати використовувати термін "Нагірний Карабах", як той що не існує. 

"На території Азербайджану немає адміністративно-територіальної одиниці під назвою "Нагірний Карабах". Назва села, згаданого у заяві, не Фурух, а Фаррух" - зазначає Міноборони.

Нагадаємо, раніше Вірменія заявила поновлення збройних дій з боку Азербайджану в Нагірному Карабаху.