UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр закордонних справ Німеччини вчетверте за час війни прибула в Україну

Бербок прибула вранці потягом до Києва.

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок  вчетверте з початку повномасштабного російського вторгнення  в лютому 2022 року прибула в Україну з візитом, повідомляє суспільне мовлення Німеччини.

Видання зазначає, що візит до останнього тримали в таємниці з міркувань безпеки. Бербок  приїхала до Києва традиційно потягом.

Після прибуття на вокзалі в столиці України  Бербок пообіцяла продовжувати підтримку на шляху до Європейського Союзу, але наполягла на подальших реформаторських зусиллях, наприклад у боротьбі з корупцією.

«Україна з величезною мужністю та рішучістю боронить свободу всіх нас. Як Україна стоїть перед нами, так і може на нас покластися. Тому ми розглядаємо розширення ЄС як необхідний геополітичний наслідок війни Росії. І ми надаємо Україні вирішальну підтримку на її шляху до Європейського Союзу», – сказала Бербок.

За її словами, ЄС також повинен «швидко працювати, щоб забезпечити належне положення для отримання більшої кількості стільців за столом».

Читайте також: Понад 80% громадян вважають, що в Україні рівень корупції вищий, ніж в Європі — опитування

Раніше президент Литви Гітанас Науседа заявляв, що корупція в Україні має суттєвий вплив на рішення  країн Заходу про постачання зброї Києву. Він наголосив, що помітні корупційні скандали завдають величезного удару по репутації України.