UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністерство аграрної політики з'явиться не раніше вересня — Шмигаль

Кандидатур на посаду міністра АПК поки немає.

Окреме Міністерство аграрної політики з'явиться не раніше вересня, коли почне роботу Верховна Рада, проте кандидатур на посаду міністра поки немає. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час брифінгу на ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», повідомляє "Укрінформ".

«Кандидатур (на посаду міністра агрополітики — ред.) немає. Міністерство з'явиться. Коли? Це рішення повинне бути прив'язане і до кандидатури, і до рішення Верховної Ради. Поки канікули у Верховній Раді не завершаться до вересня, то очевидно, ми поділ міністерств робити не будемо», — сказав Шмигаль.

У той же час він зазначив, що рішення про виділення Мінагрополітики є принциповим і його створення — тільки питання часу.

«Принципове рішення про те, що агросфера повинна мати своє міністерство, воно існує, прийнято. Тому питання в часі, в людях, в якостях», — зазначив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Від підтримки АПК залежить стабільність гривні

Як повідомлялося, на даний момент в АПК вагома частка у ВВП України і валютної виручки країни. Від того, як АПК переживе цей кризовий рік залежить економічна стабільність України. Докладніше про перспективи української економіки читайте в статті Юлії Самаєвої "Міністр фінансів Сергій Марченко: «Кажу як є – ситуація критична»".