UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міліція вже знає, кого варто заарештувати за штурм Ради

Столичні правоохоронці встановили особу людини, яка закликала учасників акції біля стін Верховної Ради до більш активних дій. Проводиться дослідча перевірка.

"Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група. Встановлено особу, яка закликала учасників акції до активних дій. Цей факт задокументовано. Розпочато дослідчу перевірку. За її результатами буде прийнято процесуальне рішення згідно з чинним законодавством", - повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України у Києві.

У міліції зазначили, що при спробі мітингувальників прорватися до будівлі парламенту було частково пошкоджено огороджувальний паркан перед площею та вибито віконне скло у дверях.

Нагадаємо, сьогодні 10-15 тис. протестувальників афганців та чорнобильців проти законопроекту про скорочення штурмували Верховну Раду, поки законопроект не направили на доопрацювання.

9 вересня Верховна Рада України прийняла у першому читанні урядовий проект Закону України "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень" (№ 9127).

Даним законопроектом, по суті, скасовується низка пільг для громадян, постраждалих від аварії на ЧАЕС. Також передбачається скасувати низку пільг для громадян, які проживають на територіях радіоактивного забруднення, медичним і фармацевтичним працівникам, учасникам бойових дій та особам, прирівняним до них.