UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міграційна служба РФ: Дати Януковичу притулок не складніше, ніж Сноудену

У Федеральній міграційній службі РФ не бачать жодних перешкод для надання Віктору Януковичу притулку, якщо від нього надійде відповідна заява.

Росія зможе без проблем надати притулок українському президентові-втікачу Віктору Януковичу, якщо він попросить про це офіційно. Таку думку висловив голова громадської ради при Федеральній міграційній службі РФ Володимир Волох.

"Що стосується надання притулку в будь-якому його вигляді, перше, що повинно бути, обов'язково має бути письмова заява. Її абсолютно точно поки що немає", - сказав він "Інтерфаксу". При цьому Волох не бачить жодних перешкод для надання Януковичу притулку, якщо від нього надійде відповідна заява.

Віктора Януковича внесено до бази розшуку МВС

"Тому що рішення про надання притулку в будь-якому вигляді - статус біженця, притулок - це досить добре відпрацьовано у нас. І якщо ми Сноудену (екс-співробітник спецслужб США Едвард Сноуден, який після передачі ЗМІ секретних матеріалів про американській програмі стеження змушений був просити політичного притулку в РФ і в результаті отримав його в серпні 2013 року терміном на рік) вирішили... то тут я не бачу проблем", - зазначив співрозмовник агентства.

Тим часом фотографія і дані Віктора Януковича з'явилися на сайті Міністерства внутрішніх справ України у базі розшуку серед осіб, які переховуються від органів влади. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура: Розпочато офіційну процедуру екстрадиції Януковича

Швейцарія назвала 20 українських корупціонерів, яким заблокували рахунки

Янукович звинуватив ЄС і США у невиконанні Угоди про врегулювання політичної кризи в Україні

Янукович здивувався стриманості Путіна: Росія не може бути байдужою