UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ми знаємо, де взяти зброю для свого захисту — Кулеба

Глава МЗС розповів про реакцію України на німецьку заборону щодо постачання зброї.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що незважаючи на позицію Німеччини щодо блокування постачання зброї в Україну, Київ знає де можна отримати зброю необхідну для захисту української державності, про це головний дипломат України розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Україна знає, де і в кого отримати потрібну нам зброю. Є трек з Німеччиною. Для нас політично важливо зняти блокування. Але ми знаємо, де взяти зброю для свого захисту. І ми її там беремо і братимемо", — заявив Кулеба.

Також в ході інтерв'ю Кулеба заявив, що питання пов'язане з загрозою вторгнення Росії в Україну могло бути врегульоване, якби деякі з європейських партнерів займали б не нейтральну позицію щодо Росії, а активну.

 

Міністр закордонних справ України заявив, що нещодавні заяви Німеччини про неможливість передачі Україні оборонної зброї, зокрема через надання дозволу на це третім сторонам, безперспективності повернення Криму, коливання щодо відключення РФ від SWIFT — не відповідають рівню наших відносин та поточній безпеці .

Читайте також: Німеччина заблокувала постачання Україні озброєння власного виробництва з Естонії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росії не вдасться несподівано захопити Україну, як це вже було в минулому.