UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ми працюємо пліч-о-пліч з Україною, щоб стримувати подальшу агресію Росії — Блінкен

Ентоні Блінкен та Дмитро Кулеба провели телефонні переговори.

Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сьогодні, 7 січня, провели телефонну розмову, про це чиновники повідомили на своїх сторінках у Twitter.

Йшлося про російську агресію щодо України. Блінкен в чергове озвучив чітку позицію США щодо протистояння України з РФ.

“Під час сьогоднішньої розмови з міністром закордонних справ Кулебой я ще раз підтвердив непохитну підтримку України. Ми працюємо пліч-о-пліч з Україною, союзниками по НАТО та партнерами, щоб стримувати подальшу агресію Росії”, — заявив держсекретар США на своїй сторінці у Twitter.

У свою чергу глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що у розмові з колегою вони детально узгодили позиції України та США напередодні переговорів з РФ у різних форматах, а також обговорили двосторонній порядок денний.

В українському МЗС повідомили, що сторони обговорили також шляхи протидії загрозам безпеці російського геополітичного проекту "Північний потік-2", а також застосування комплексного пакету стримування РФ від нової хвилі війни в Європі, ключовими елементами якого є жорсткі економічні санкції та допомога Збройним Силам України.

У пресслужбі Держдепу додали, що Блінкен наголосив: “Жодних розмов про Україну без України не вестиметься”.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у понеділок 10 січня візьме участь у засіданні Комісії Україна-НАТО.

Читайте також: НАТО ні в якому разі не піде на компроміс з Росією за базовим принципом — Столтенберг

Через накопичення військ РФ на кордоні з Україною переговори з Москвою відбуватимуться у трьох форматах. Російсько-американські переговори у Женеві заплановані на 10 січня. За два дні у Брюсселі відбудеться засідання Ради Росія-НАТО.