UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ми побачили енергію щодо підтримки України: Зеленський про нового президента Аргентини

Зеленський сказав, що «аргентинці поважають свободу, за яку наразі борються українці».

Після інавгурації новообраного президента Аргентини Хав’єра Мілея очільник України Володимир Зеленський провів із ним зустріч у Буенос-Айресі. Сторони обговорили процес імплементації української «Формули миру», підготовку саміту Україна - Латинська Америка та розвиток двосторонньої співпраці в низці сфер.

Зеленський висловив переконання, що громадяни обох держав можуть мати потужне спільне майбутнє. Він зазначив, що аргентинці «надзвичайно поважають свободу, а це саме те, за що сьогодні борються українці».

Читайте також: Суміш Бориса Джонсона та ляльки-вбивці Чакі: хто такий новий президент Аргентини Хав'єр Мілей

«Ми почули вас, ваші сигнали в парламенті й вашу особисту енергію щодо підтримки України, наших людей, які борються проти російської агресії. Сьогодні на площах і вулицях Буенос-Айреса дуже часто звучало слово «свобода». І це поєднує нас – Україну та Аргентину. Ми справді цінуємо свободу, ми справді її захищаємо й ми справді готові зміцнювати свободу разом», – сказав Зеленський президенту Мілею.

Читайте також: Гелікоптери, танки та БТР — яку зброю могла б надати Україні Аргентина

Нагадаємо, Мілей запропонував Зеленському провести в Аргентині конференцію по досягненню миру в Україні, в якій можуть взяти участь країни Латинської Америки.

Також Зеленський, перебуваючи в Аргентині, провів телефонну розмову з главою Франції Емманюелем Макроном. Очільник держав обговорили події на фронті, роботу "зернового коридору" та перспективи переговорів про вступ України в ЄС на саміті Євроради.

Читайте також: Зеленський завтра зустрінеться з Байденом

Окрім того, на інавгурації Мілея Зеленський дуже коротко поспілкувався прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.