UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель закликала готувати питання для нормандської зустрічі

У РФ запевнили Меркель, що готові до контактів на рівні голів МЗС та політрадників.

Росія готова до контактів в нормандському форматі на рівні голів МЗС і політрадників в будь-який час. Про це заявив в п'ятницю, 20 серпня, заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

"Ми готові до зустрічі в будь-який час, був би предмет для переговорів і розуміння цілей цих переговорів", - сказав він, повідомляють РосЗМІ.

Козак додав, що під час сьогоднішньої зустрічі в Москві канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Владіміра Путіна він запропонував проводити зустрічі вже з понеділка, 23 серпня. Втім, надійшла пропозиція збиратися в вересні.

Меркель в свою чергу зазначила, що необхідно сформувати порядок денний.

"І якщо ми складемо порядок денний, ми зможемо узгодити високопоставлений діалог (нормандську зустріч. - ред.). Але потрібно зрозуміти, про що говорити. Я буду виступати в Києві за формування такого порядку денного, адже будь-який маленький процес може стати вирішальним", - підкреслила канцлер.

Вона також додала, що Мінський процес не досяг цілей, на які вона розраховувала.

«На жаль уздовж лінії розмежування гинуть українські військові і я виступала за те, щоб поновити зустрічі і дати більше життя цьому формату», - додала канцлер, уточнивши, що останній раз «четвірка» збиралася в грудні 2019 року в Парижі.

Читайте також: Меркель підтримала Мінські угоди: "Дають шанс просуватися далі"

Відзначимо, раніше в Кремлі допустили можливість участі США в нормандському переговорному процесі.

Детальніше про те, що можна зробити і чи можливо взагалі ще хоч щось зробити в нормандському форматі, читайте в інтерв'ю Тетяни Силіної з пані послом Німеччини Анкой Фельдгузен «Усі бояться бути з Росією в прямій війні».