UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мер Івано-Франківська разом із заступниками підтримали страйк і пішли у відпустку за свій рахунок

Штаб національного опору в Івано-Франківську буде координувати загальноміський безстроковий страйк, який починається з 2 грудня.

Міський голова Івано-Франківська Виктор Анушкевічус разом зі своїми заступниками з понеділка, 2 грудня, пішли у відпустку без збереження заробітної платні, "виконуючи волю багатотисячного віче яке відбулося біля обладміністрації 1 грудня".

"Саме у такий спосіб ми заявляємо про свою позицію і виявляємо солідарність зі страйкарями, оскільки згідно з чинним законодавством державним службовцям заборонено страйкувати", - цитує Анушкевічуса прес-служба міськвиконкому у понеділок.

За інформацією прес-служби, аналогічно вчинили й інші співробітники виконкому, які працюють в органах виконавчої влади Івано-Франківська.

Промислові підприємства, підприємства малого та середнього бізнесу, вказує прес-служба, самі приймають рішення про те, страйкувати їм чи ні.

У той же час, відзначає прес-служба, посилаючись на міського голову, дитячі садки, школи, лікувальні установи, за винятком управлінських структур, будуть працювати у звичайному режимі. Також у звичайному режимі працюватимуть і комунальні підприємства, які забезпечують нормальну життєдіяльність Івано-Франківська (теплопостачання, водопостачання і водовідведення, освітлення, вивезення ТПВ). !zn

Читайте також:

В Івано-Франківську невідомі жорстоко побили лідера Євромайдану

У Кабміні стверджують, що питання про введення режиму НС не піднімали

Понад 10 петицій проти влади України розміщено на сайті Білого дому