UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мер Борисполя мобілізувався до лав ЗСУ

Хто виконуватиме обовʼязки міського голови, поки не повідомляється

Міський голова Борисполя Володимир Борисенко пішов служити до Збройних сил України. Про це він повідомив у Facebook.

«Найголовніше для нас сьогодні – здобути перемогу. Ця боротьба вимагає дій. Від кожного з нас. Почався мій шлях як військовослужбовця ЗСУ. Кожен має бути готовий стати на захист України», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Загальна мобілізація: чи можуть представники ТЦК саджати в авто та везти у військкомат

Борисенко підкреслив, що на заміну кожному пораненому та загиблому військовому мають приходити нові люди, не важливо хто – депутати, водії чи механіки. Тим більше зараз, за ​​словами Борисенка, «настав вирішальний та переломний момент війни».

"Запитайте себе: що ви будете згадувати про ці часи? Хто ви у цій війні? Ті, хто покладає відповідальність на інших? Чи ті, хто стане силою, що здобуде перемогу? Долучайтеся до лав Збройних Сил України. Ця війна триває не одне століття і нам випав шанс не передати її дітям", - додав він.

Хто виконуватиме обовʼязки міського голови, поки не повідомляється. 

У кінці липня депутати Верховної Ради проголосували за продовження дії воєнного стану на 90 днів. Його парламент продовжив з 18 серпня до 15 листопада 2023 року. У Раді зареєстрували проєкт закону №9566, яким пропонується змінити підхід до мобілізації українців. Метою законопроєкту є підвищення мотивації до захисту Вітчизни та оптимізація мобілізаційної діяльності для досягнення комплексного позитивного результату у справі зміцнення обороноздатності держави.