UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мамедов нагадав послу Ірану, що Україна досі не отримала матеріали та докази катастрофи літака МАУ

Україна та Іран шукають шляхи активізації взаємодії щодо розслідування авіакатастрофи, кажуть в ОГПУ

Заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов зустрівся з послом Ірану у Києві Манучехром Мораді. На зустрічі Мамедов нагадав представнику Ісламської республіки, що українське слідство досі не отримало обіцяних Іраном матеріалів та доказів щодо січневої авіакатастрофи літака “Міжнародних авіаліній України” в небі над Тегераном. 

“Поки що слідство в Україні та Ірані йде окремим шляхом, хоча обидві сторони зацікавлені в об’єктивному розслідуванні збиття українського літака», - сказав Мамедов.

В Офісі генпрокурора зазначили, що Україна та Іран шукають шляхи активізації взаємодії щодо розслідування авіакатастрофи літака авіакомпанії МАУ рейсу PS752.

Нагадаємо, спочатку Іран заперечував свою причетність до катастрофи, одразу ж заявивши про технічну несправність літака. Однак 11 січня командувач аерокосмічними силами КВІР Амір Алі Хаджизаде взяв на себе всю відповідальність за катастрофу. Згідно з офіційною версією, цивільний борт збили помилково.

Перший раунд перемовин провели в липні в Києві. Українська влада тоді казала про їх підсумки з обережним оптимізмом.

Детальніше, про що Київ і Тегеран будуть говорити на переговорах по збитому іранцями українському літаку, читайте в статті Володимира Кравченка "На шляху до Гааги".