UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон пропонував поступитися суверенітетом України, щоб Путін зберіг обличчя — Зеленський

Президент Володимир Зеленський розповів, що його французький колега Еммануель Макрон пропонував йому поступитися частиною суверенітету України для того, щоб "зберегти обличчя" російського диктатора Путіна.

"Макрон хотів знайти результати в посередництві між нами. Він не знайшов. І не з нашого боку. Він не знайшов з боку РФ. А мені пропонувати деякі речі, пов'язані з поступками з приводу нашого суверенітету для того, щоб зберегти обличчя Путіна... Мені здається, це не дуже коректно. Ми не готові зберігати щось комусь і втрачати свої території. Це не дуже справедливо. Це втрачений час", - сказав Зеленський італійському каналу Rai.

Після чергової розмови з Путіним Макрон заявив, що вступ України в ЄС може затягнутися й тривати десятиліття. Тому він запропонував створити "європейську політичну спільноту", куди могла б увійти наша країна.

Глава МЗС Дмитро Кулеба раніше зазначав, що ймовірна відмова ЄС Україні у наданні статусу кандидата на членство буде шахрайством. Він наголосив, що наша країна – єдине місце в Європі, де люди гинуть за цінності, на яких базується Євросоюз.

Чи надасть у червні Євросоюз статус кандидата Україні? Які країни виступають проти цього? Яким чином Євросоюз допоможе з відбудовою країни та підтримкою українських підприємців? Відповіді на ці та інші запитання читайте в інтерв’ю ZN.UA віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної "Рішення про надання Україні статусу кандидата — найкраща інвестиція ЄС у стабільність регіону".