UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лутковська пообіцяла зайнятися справою Тимошенко відразу після прийняття присяги

Новообраний омбудсмен пообіцяла адекватну реакцію, якщо інформація про побиття Тимошенко підтвердиться, але тільки після прийняття присяги.

Новообраний Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська обіцяє зайнятися справою екс-прем'єра Юлії Тимошенко відразу ж після прийняття присяги.

"Обов'язково цю інформацію (лист Тимошенко, в якому вона розповідає про побиття у в'язниці) потрібно перевірити. Але я б хотіла нагадати, що повноваження омбудсмена починаються з моменту прийняття ним присяги. Я буду адекватно реагувати. Адекватно - це саме те, що ця інформація потребує термінової перевірки. У разі, якщо підтвердиться таке ганебне ставлення до людини, зокрема, до жінки, буде і відповідна реакція", - сказала вона 24 квітня журналістам після свого обрання.

Рада призначила Лутковську омбудсменом

При цьому Лутковська не уточнила, коли вона прийме присягу. "Це залежить від Верховної Ради", - підкреслила вона.

"Однозначно, ситуація з Юлією Тимошенко вимагає термінового втручання. Але ще раз нагадаю, що повноваження настають тільки після прийняття присяги", - додала омбудсмен.

Раніше 24 квітня захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна оголосила голодування з 20 квітня. Окрім того, за його словами, у Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії в лікарню.

У відповідь у Державній пенітенціарної службі України спростували застосування сили до екс-прем'єра і відзначили, що у випадку, якщо захист Тимошенко буде продовжувати поширювати неправдиві, на їхню думку, заяви щодо Держпенітенціарної служби, відомство буде змушене звернутися до суду. !zn

Читайте також:

Держпенітенціарна служба заперечує застосування сили до Тимошенко


Тимошенко з 20 квітня оголосила голодування, - Власенко

Прокуратура визнала, що Тимошенко доставили в лікарню проти її волі

У ПАРЄ везуть 105 тис. підписів на підтримку Луценка і Тимошенко