UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко став на шлях повітряного піратства - Клімкін

Україні необхідно приєднатися до повного пакету санкцій ЄС проти Лукашенка, вважає Клімкін.

Лукашенко перейшов "червону лінію" моральності, посадивши за допомогою винищувачів літак, на якому в Вільнюс прямував колишній редактор опозиційного каналу Nexta Роман Протасевич, він став на шлях повітряного піратства та державного тероризму. Про це в колонці для "Газета по-українськи" повідомив екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За його словами, Лукашенко хоче торгуватися за свою особисту безпеку і безпеку своїх активів. Путіну це теж вигідно: Лукашенко у нього в кишені і з Байденом є про що додатково поговорити.

"Реакція Заходу буде швидкою. Як публічна, так і непублічна, причому друга - жорсткіше. Дуже сподіваюся, що ми теж не будемо чекати чергової серії РНБО в п'ятницю. Якщо ми і тепер не приєднаємося до повного пакету санкцій США і ЄС стосовно Лукашенка, то будемо виглядати безпринципними слабаками", - вважає Клімкін.

Читайте також: Литва вимагає звільнити засновника NEXTA Протасевича, знятого з рейсу

Відзначимо, в МЗС України закликали владу Білорусі негайно звільнити Протасевича і забезпечити дотримання його прав на час утримання під вартою. Ініційована нелегітимним президентом Білорусі Олександром Лукашенком спецоперація не залишилася без уваги білорусів і світової спільноти.

Як повідомлялося, в Білорусі екстрено посадили літак ірландського лоукостера Ryanair, на якому летів до Вільнюса опозиційний журналіст, співзасновник Nexta Роман Протасевич. На батьківщині йому загрожує до 15 років в'язниці.