UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко запропонував інкримінувати Януковичу "створення злочинної організації"

Злочинна організація була створена Януковичем на основі Партії регіонів і Комуністичної партії, впевнений Луценко.

Розслідування масових розстрілів на Майдані Незалежності в Києві може бути більш ефективним, заявив керівник фракції "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Я вважаю, що справа могла б зрушити набагато якісніше, швидше, якби з початку слідства щодо злочинів на Майдані взяли за основу ст. 255 Кримінального кодексу, яка називається "Створення злочинної організації", сказав Луценко в ході спільного засідання парламентських комітетів з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією та з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

"Ми тоді б подивилися в корінь на те, що Янукович Віктор Федорович створив злочинну організацію, яка на основі двох політичних організацій - Партії регіонів і КПУ - з допомогою керівників державних правоохоронних органів, судових... узурпували владу в Україні з метою незаконного збагачення, що призвело до масової загибелі людей", - додав екс-міністр МВС.

На думку парламентарія, тоді б логічним продовженням було б і заборона судом Партії регіонів і КПУ, і була б більш зрозуміла міжнародним інституціям необхідність оголошення в міжнародний розшук осіб, причетних до злочинів. "Я думаю, що це не пізно ще зробити", - зазначив Луценко.

Читайте також: Депутат Держдуми запропонував вигнати Януковича з Росії

8 грудня генеральний прокурор Віталій Ярема заявив, що Інтерпол відмовляється оголошувати екс-президента України Віктора Януковича, який втік у Росію, в міжнародний розшук.