UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко вирушить на лікування до Польщі

Як повідомив сам політик, за оцінками лікарів, лікування потрібне тривале. Виїхати до Польщі він має намір наступного тижня.

Екс-глава МВС України Юрій Луценко має намір після виписки з київської клініки "Оберіг" виїхати на лікування до Польщі вже наступного тижня.

"Пенітенціарна система дала мені дозвіл на виїзд, і ймовірно, що наступного тижня я відбуду туди", - сказав колишній міністр інтернет-виданню "Українська правда".

За словами Луценка, він збирається виписати з лікарні "Оберіг" у цю п'ятницю.

Політик не зміг спрогнозувати, скільки пробуде на лікуванні за кордоном, але, за оцінками лікарів, лікування потрібне тривале.

У Державній пенітенціарній службі України підтвердили, що дали дозвіл Луценку виїхати на лікування в Польщі.

Прес-служба ДПтС поінформувала, що після звільнення від відбування основного виду кримінального покарання у вигляді позбавлення волі на підставі акта президента України про помилування щодо Луценка виконується рішення суду про додаткову міру покарання (позбавлення права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських обов'язків зв'язків в установах, підприємствах, організаціях усіх форм власності на три роки).

Як повідомлялося, напередодні екс-президент Польщі, член місії спостерігачів від Європейського парламенту Олександр Кваснєвський поінформував, що польська влада запросила Луценка продовжити лікування у Польщі.

Луценку зробили другу операцію у клініці "Оберіг" 16 квітня. Першу операцію здійснили в кінці січня цього року. !zn

Читайте також:

Юрія Луценка успішно прооперували

Луценко не виключає нових кримінальних справ проти себе

Луценко попросив опозицію визначитися до листопада з кандидатом у президенти

Моральна вага трьох лідерів опозиції менша, ніж одного Луценка, - Безсмертний