UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литва закликала Україну придумати "план Б" на випадок зриву підписання угоди про асоціацію

Євросоюз не зобов'язаний думати про інші варіанти співпраці з Україною, у разі, якщо угоду про асоціацію цього року не буде підписано. За словами президента Литви, про це повинні думати українці.

Євросоюз не збирається розробляти запасний план на випадок, якщо угоду про асоціацію з Україною у листопаді не підпишуть, про це має думати сама Україна. Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайте.

"Щодо України і плану "Б". Я вважаю, що ми не повинні про це думати. Це українці мають думати над цим планом", - сказала вона, відповідаючи на питання, чи є в ЄС інші варіанти розвитку відносин з Україною, якщо до саміту у Вільнюсі питання Юлії Тимошенко не буде вирішено і угоду про асоціацію не підпишуть.

При цьому президент Литви наголосила, що офіційні представники ЄС ніколи не говорили, як українська сторона має вирішити питання Юлії Тимошенко. "Це вирішує не Європейський Союз, а ваш президент. Це буде вирішено в останній момент перед самітом", - сказала Даля Грібаускайте.

У цілому ж вона заявила, що Литва підтримує Україну і українців незалежно від того, хто перебуває при владі у Києві.

Нагадаємо, 10 грудня 2012 року Рада ЄС визначила умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Україною: забезпечення відповідності виборів міжнародним стандартам, вирішення питання вибіркового правосуддя та запобігання його повторенню, а також проведення реформ, закладених у спільно узгодженому порядку денного про асоціацію. Підписати Угоду про асоціацію планується на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада. !zn

Читайте також:

У Кремлі розповіли, як Євросоюз дотиснув Януковича

Радник Путіна передбачив дефолт України протягом півроку

ЄС визначив обсяг тимчасового застосування угоди про асоціацію з Україною