UA / RU
Підтримати ZN.ua

Літаки і Україна в НАТО: Кулеба розказав, з ким зустрінеться в Мюнхені і про що домовлятиметься

Цього року Мюнхенська конференція триватиме з 17 лютого до 19 лютого.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь у Мюнхенській конференції з безпеки і проведе низку зустрічей з політичними лідерами, про це він повідомив у Instagram.

Крім участі у самій конференції, міністр візьме участь у понад десяти переговорах, зокрема, з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, державним секретарем США Ентоні Блінкеном, главою МЗС Бразилії, керівником Офісу закордонних справ ЦК КП Китаю та іншими.

Читайте також: Глава Мюнхенської конференції закликає союзників не вагатися щодо передачі винищувачів Україні

"Пріоритетами будуть пришвидшення постачань вже обіцяної Україні зброї та снарядів і ухвалення в перспективі політичних рішень про надання бойових літаків для України, членство нашої держави в НАТО, реалізація Формули миру президента Зеленського та майбутнє Росії. Точніше, майбутнє Європи та світу без агресивної Росії", - заявив Кулеба.

Водночас президент України Володимир Зеленський візьме участь у Мюнхенській конференці з безпеки онлайн. У лютому минулого року Зеленський виступав на Мюнхенській конференції із попередженням щодо намірів Росії і закликав демократичні країни ввести санкції негайно, щоб запобігти повномасштабному вторгненню.