UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідери опозиції не виключають, що Тимошенко опиниться на волі до кінця тижня

В опозиції бачать кілька механізмів для звільнення екс-прем'єра: акт помилування, рішення суду, спеціальне рішення Мін'юсту або декриміналізація 364 і 365 статей КПК.

Голова політради партії "Батьківщина" Арсеній Яценюк і лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок вважають, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко може вийти на свободу до кінця цього тижня. Про це вони повідомили виданню Forbes.ua.

На питання про те, яка ймовірність того, що Тимошенко вийде на свободу до кінця цього тижня, Яценюк відповів: "Я б сказав, ймовірність дуже висока. Терміни дуже звужено - рішення має бути до 21 жовтня. Для цього є кілька механізмів: акт помилування, рішення суду, спеціальне рішення пенітенціарної служби і Міністерства юстиції, повернення до питання про декриміналізацію 364 та 365 статей КПК. Що обере Віктор Янукович - потрібно запитати у нього, меню широке".

Тягнибок також вважає, що Тимошенко може вийти на свободу вже цього тижня.

"Вважаю, Янукович отримав повідомлення про те, що її звільнення - питання №1, і асоціацію буде підписано за результатами його рішення. У цьому контексті важливою є і проблема подальшої імплементації документа: є країни, де права людини в пріоритеті - Швеція, Нідерланди. Можливо, звільнення буде і цього тижня, все залежить від сценаріїв", - сказав Тягнибок.

ТАКОЖ: Компроміс у справі Юлії Тимошенко?

Як відомо, 4 жовтня екс-голова Європейського парламенту Пет Кокс і колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський звернулися до президента України Віктору Януковичу з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко.

Юлія Тимошенко у свою чергу заявила, що місія Європарламенту передала їй офіційну пропозицію про можливий виїзд до Німеччини для лікування. Екс-прем'єр-міністр України публічно прийняла цю пропозицію, враховуючи важливість для України підписання угоди з ЄС про асоціацію.

Проте міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявляв, що офіційні переговори з приводу відправлення екс-прем'єра Юлії Тимошенко на лікування до Німеччини не ведуться. !zn

Читайте також:

Слідом за МЗС від лікування Тимошенко за кордоном відхрестився Мін'юст

Батьківщина" знайшла указ Януковича, який дозволяє помилувати Тимошенко

Луценко впевнений, що Тимошенко можуть звільнити за таким самим сценарієм, як і його