UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ле Пен пообіцяла визнати Крим російським та виступити за скасування санкцій у разі перемоги на виборах

Кримський півострів "ніколи не був українським", заявила глава французького "Національного фронту".

Лідер французької ультраправої партії "Національний фронт", Марін Ле Пен пообіцяла визнати окупований Крим частиною РФ, а також виступити за зняття з Росії санкцій.

Відповідні заяви французький політик зробила в інтерв'ю російській газеті "Известия". За її словами, Крим, насправді, "ніколи не був українським".

"Після референдуму, який показав згоду народу приєднатися до Росії, я також визнаю Крим частиною РФ. Належність Криму до України була лише адміністративним питанням радянських часів, півострів ніколи не був українським. Я шкодую про те, що референдум, організований для демонстрації волевиявлення народу півострова, не був сприйнятий в міжнародному співтоваристві та ООН", - заявила вона.

Ле Пен також готова зняти з Кремля санкції, введені за його агресію проти України.

"Безумовно, я буду виступати за скасування санкцій. Вони безглузді, якщо тільки їх метою не було розорення французьких фермерів. До того ж санкції - це досить дурний метод в дипломатії. Всі країни повинні проявляти повагу одна до одної, вести переговори на рівних і приймати компромісні рішення, прийнятні для всіх", - підкреслила політик.

Читайте також: У Криму підготували резолюцію у відповідь про нібито порушення Україною прав людини - росЗМІ

Марін Ле Пен послідовно виступає за визнання Францією анексії Криму РФ. 3 січня ефірі французького телеканалу BFMTV вона заявила, що російська анексія Криму "не є незаконною".

Як повідомлялося раніше, найбільш високі передвиборчі рейтинги у Франції мають кандидат від ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен та член партії "Республіканці" Франсуа Фійон. Обидва кандидати висловлювалися на користь зближення Франції з Росією.

Детальніше про вибори у Франції читайте у статті Олексія Коваля "Американський сценарій для виборів у Франції" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".