UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба зустрівся з Байденом

Глава українського МЗС провів зустріч з американським президентом і обговорив антиросійські санкції.

Президент США Джо Байден зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, щоб підтвердити відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України. Про це повідомляє сайт Білого дому.

Президент Байден проінформував міністра закордонних справ Кулебу про реакцію Сполучених Штатів на рішення Росії визнати "незалежність" так званих "ДНР" та "ЛНР", включаючи указ виданий минулої ночі, та нові санкції, які були запровадженні сьогодні. Він також підтвердив, що Сполучені Штати продовжуватимуть надавати Україні допомогу в галузі безпеки та макроекономічну підтримку.

Президент Байден підтвердив готовність Сполучених Штатів у тісній співпраці з союзниками та партнерами швидко та рішуче відреагувати на будь-яку подальшу російську агресію проти України.

Як заявив вранці 22 лютого Дмитро Кулеба, українські дипломати посилили інтенсивну роботу у світових столицях для запровадження жорстких санкцій проти Російської Федерації за її протиправне рішення про так зване "визнання" так званих "ЛДНР".

Читайте також: Кулеба направив Зеленському подання з пропозицією розірвати дипвідносини з РФ

Нагадаємо, вчора, 21 лютого, Президент Росії Володимир Путін офіційно визнав "суверенітет" створених і контрольованих Кремлем озброєних угруповань "ДНР" та "ЛНР".

Сполучені Штати разом з союзниками та партнерами анонсували дії у відповідь на порушення Росією міжнародного права.

Вже 22 лютого Байден ввів спочатку ввів у дію указ про санкції щодо самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", а ввечері ввів серію жорсткіших санкцій щодо РФ.

Аналіз нових геополітичних реалій за гарячими слідами — у статті Тетяни Силиної "Визнання ЛНР/ДНР": перемога чи програш Путіна і що це означає для України?".