UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба закликав країни НАТО дати колективну відповідь на дії Росії

Серед термінових заходів Кулеба просить про поставки літаків F-15 та F-16.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни НАТО провести терміновий саміт за участю України для координації подальших відповідей на ракетні обстріли Росією на території України та її союзників.

Кулеба вважає, що союзники мають надати Україні сучасні літаки типу F-15 та F-16, а також системи ППО.

"Україна підтверджує свою повну солідарність з Польщею і готова надати будь-яку необхідну підтримку. Колективна відповідь на дії Росії має бути жорсткою та принциповою. Серед найближчих дій: саміт НАТО за участю України для вироблення подальших спільних дій, що змусить Росію змінити курс на ескалацію, надавши Україні сучасні літаки типу F-15 та F-16, а також системи ППО, щоб ми могли перехоплювати будь-які російські ракети. Сьогодні захист неба України означає захист НАТО", – написав Кулеба у Twitter у вівторок увечері.

Зазначимо, Володимир Зеленський закликав країни НАТО діяти у відповідь на російські атаки територією Польщі. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький за погодженням із президентом Анджеєм Дудою скликав термінове засідання Комітету Ради міністрів національної безпеки і оборони. Водночас у Пентагоні не поспішають робити висновки про навмисну атаку Росії по території Польщі, заявивши, що вивчають факти.