UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба відреагував на заяву Байдена про "Північний потік-2"

Поки гра йде, вона не програна.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував слова президента США Джо Байдена про те, що всупереч санкціям США будівництво газопроводу "Північний потік-2" буде завершено.

За словами Кулеби, до тих пір, поки будівництво не буде завершено на 100%, Україна побореться за свої права.

"Ніщо не завершено, поки воно не завершено (будівництво "Північного потоку 2" - ред.) на 100%, і, до речі, я про це говорив державному секретарю (США - ред.) Ентоні Блінкену під час нашої зустрічі. І друге: ніщо не програно, поки гра не завершилася. Безумовно, тепер у будівельників "Північного потоку 2" є набагато більше шансів добудувати цей проект. Але моє правило в житті - завжди боротися до кінця за національні інтереси України. І до тих пір, поки газ не потік по Nord Stream 2, ми будемо боротися за захист наших інтересів", - сказав Кулеба на спільній прес-конференції з генеральним секретарем ОБСЄ Хельгою Шмід в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, минулого тижня адміністрація Байдена заявила, що "Північний потік-2" і його глава Маттіс Варніг займаються підсанкційною діяльністю відповідно до законодавства США, але Вашингтон відмовляється від санкцій з міркувань національної безпеки.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель привітала це рішення і заявила, що обговорить проект з Байденом на саміті G-7 у Великій Британії в наступному місяці.

Але деякі американські законодавці критикували Байдена за відмову від санкцій, побоюючись, що газопровід ще більше зв'яже Західну Європу з Росією.