UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба в Мюнхені провів дипломатичний марафон — домовився про боєприпаси та формулу миру

За добу міністр провів півтора десятка зустрічей.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів півтора десятка зустрічей в рамках Мюнхенської безпекової конференції за одну добу, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

«За останню добу на Мюнхенській безпековій конференції Дмитро Кулеба провів дипломатичний спринт – 15 переговорів за 24 години, а також виступи, панельні дискусії, інтерв’ю та пресконференції», - йдеться в повідомленні.

Серед високопосадовців, із якими міністр провів переговори, генеральний секретар НАТО, держсекретар США, топ-дипломат Китаю, глави дипломатії G7, віцеканцлер ФРН, міністри закордонних справ Пакистану, Іраку, Бразилії, Японії, Швеції, сенатори США та інші.

В міністерстві зазначають, що Кулебі вдалось домовитись про:

Водночас як зазначає агентство Reuters, українські політики та дипломати у Мюнхені закликали членів Конгресу США чинити тиск на адміністрацію президента Джо Байдена, щоби вона надала Києву винищувачі четвертого покоління F-16. Переговори відбулися в кулуарах Мюнхенської безпекової конференції під час перемовин українських чиновників, включно з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, та демократами й республіканцями з обох палат Конгресу.

Читайте також: Кулеба зустрівся з директором концерну Rheinmetall, щоб обговорити збройну підтримку України

Зазначимо, під час українського ланчу в Мюнхені учасники зауважили важливість швидких поставок зброї Україні, обговорили гарантії безпеки задля відбудови країни та можливі шляхи завершення війни, які можуть бути не такими швидкими, як вважалося раніше.