UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба прокоментував лист Борреля Лаврову щодо так званих "гарантій безпеки"

Він наголошує, що зусилля Росії щодо роз'єднання Європи мають протилежний результат. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба позитивно оцінив лист-відповідь Високого представника ЄС з закордонних справ Жозепа Борреля на російський ультиматум у вигляді "гарантії безпеки", який той надіслав очільнику МЗС РФ Сєргєю Лаврову. На своїй сторінці у Твіттер він назвав це "сильним ходом". 

"Відмінний та сильний хід Жозепа Борреля та 27 країн-членів ЄС. Чим більше Росія намагається розділити Європу, тим об'єднанішою стає Європа", - пише Кулеба. 

Глава МЗС України назвав це єдиною дієвою стратегією, яка допомагає боротися з російською агресією. 

Читайте також: Кремль прагне добитися від НАТО та США юридично закріплених "гарантій безпеки"

Нагадаємо, 26 січня державний секретар Ентоні Блінкен заявив, що США у відповідь на пропозиції Росії щодо безпеки передали їй свою оцінку цих пропозицій. Згодом про готовність відповіді НАТО повідомив генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

Чи готові американці і європейці пожертвувати Україною задля поліпшення відносин із Росією? Наскільки важливо для них підтримати Україну? Чи згодні вони послати війська на захист нашої країни у разі нового російського вторгнення? Чи хочуть бачити Україну в ЄС і НАТО? Відповіді на ці та інші запитання дало розлоге соціологічне дослідження, недавно проведене у США, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Франції, Польщі. Його результати аналізує Тетяна Силіна у статті "Чи готовий Захід захищати Україну від Путіна? Що кажуть у шістьох провідних країнах".