UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба повідомив, коли пройде саміт Кримської платформи

Концепцію проведення Кримської платформи підтримують посли США, Великої Британії, Туреччини та інших країн.

Саміт Кримської платформи пройде в травні наступного року в Києві. Про це під час пресбрифінгу в четвер, 5 листопада, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я сьогодні вже можу повідомити офіційно, що остаточно прийнято рішення, що цей саміт Кримської платформи відбудеться в травні в 2021 році", - сказав він.

Читайте також: У МЗС назвали країни, які підтримують концепцію Кримської платформи

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України повідомило про підготовку нового переговорного майданчику щодо Криму, який міг би стати подібним до нормандського формату, в якому обговорюється ситуація в Донбасі. Опікується цим проєктом перша заступниця міністра Еміне Джапарова. А двері до участі у ньому відчинені не лише для західних партнерів України, а й для окупанта півострова – Росії (хоча у МЗС сумніваються у тому, що Москва братиме участь).

Про свою підтримку концепції Кримської платформи вже заявили посли СШАВеликої Британії, Туреччини та інших країн. На якій стадії перемовини з Європейським Союзом, поки що невідомо.

Зазначимо, Кремль давно і активно використовує іноземних політиків і бізнесменів для створення ілюзії міжнародної підтримки анексії півострова, створивши для цього так звану Міжнародну асоціацію «Друзі Криму» (МАДК). Що це за асоціація та яку мету вона переслідує насправді, читайте у статті Валентини Самар «Асоціація друзів окупації Криму» у ZN.UA.

Докладніше про окуповану кримську реальність, вивчені уроки і подальші дії, читайте в статті першого заступника міністра закордонних справ Еміне Джапарової «Медова пахлава» стала «хворостом в мєду»  для читачів ZN.UA.