UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба пояснив, в чому небезпека "Північного потоку-2" для України

Голова МЗС запевняє, що реалізація проекту розв'яже російську агресію.

Газопровід, по якому відбувається транзит російського газу через територію України, є запорукою безпеки та стримує російську агресію. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Радіо НВ", коментуючи будівництво "Північного потоку-2".

"Відсутність потреби у збереженні та захисті газотранспортної інфраструктури в Україні буде додатковим стимулом для агресивних дій президента Путіна", - підкреслив Кулеба.

Як повідомлялося, Сполучені Штати 21 травня проголосили про введення санкцій проти чотирьох російських компаній, а також 13 суден на виконання закону PEESA, який передбачає переслідування всіх осіб, причетних до будівництва Nord Stream 2.

Читайте також: "Кажуть одне, роблять інше": Кремль відреагував на американські санкції

Нагадаємо, президент США Джо Байден виступає проти завершення проекту, але разом з цим намагається налагодити відносини з Німеччиною.

19 травня в Німеччині підтвердили, що США планують відмовитися від санкцій проти «Північного потоку - 2» і глави компанії Маттіаса Варнінга.

Детальніше про те, чому до цих пір не зупинили «погану угоду для Європи» читайте в статті Михайла Гончара «Підводні течії проекту« Північний потік-2 »