UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба подав заяву про відставку

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба подав заяву про відставку. Про це повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"До Верховної Ради України надійшла заява від Міністра закордонних справ України Кулеби Д.І. про відставку. Заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань", - написав Стефанчук у Facebook.

Зазначимо, що міністра закордонних справ, так само як і міністра оборони, призначають та звільняють за поданням президента.

кулеб-1.jpg (148 KB)

Читайте також: Зеленський звільнив Ростислава Шурму

За даними ЗМІ, найімовірніше, на цій посаді Кулебу замінить Андрій Сибіга, який нині працює першим заступником міністра. До МЗС Сибіга потрапив, коли залишив посаду заступника очільника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Нагадаємо, учора заяви на відставку написали міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, міністр юстиції Денис Малюська, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, а також віцепремʼєр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.