UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба обговорив з главою німецької партії "Союз 90/Зелені" протидію "Північному потоку-2"

Німеччина в цілому виступає проти реалізації проекту.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив зі співголовою німецької партії "Союз90/Зелені" Робертом Габеком протидію будівництву "Північного потоку-2". Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Зустріч відбулася в рамках візиту Габека в Україні.

"Немає ніяких сумнівів у тому, що в разі завершення будівництва, Росія буде використовувати цей проект як інструмент просування своїх геополітичних інтересів, в тому числі в контексті зусиль нормандського формату і в Тристоронній контактній групі. І мова йде не тільки про загрозу безпеці України, але і всієї Європи", - заявив Кулеба.

Він додав, що міжнародні партнери повинні активізувати зусилля для протидії завершення будівництва "Північного потоку - 2".

Як відзначили в МЗС, Габек висловив солідарність партії "Союз90/Зелені" з Україною в цьому питанні. Німецький політик заявив, що його політична сила усвідомлює ризики Північного потоку - 2 для Німеччини і Європи в цілому і виступає проти його здійснення.

Читайте також: «Північний потік-2»: кліматичний вимір

Раніше президент України Володимир Зеленський напередодні обговорив вплив "Північного потоку-2" з Робертом Габеком. Співрозмовники обговорили ризики, які може спричинити реалізація проекту "Північний потік - 2". Зеленський і Роберт Габек погодилися, що це саме геополітичний, а не економічний проект.