UA / RU
Підтримати ZN.ua

Крим це Україна, Білорусь не Росія — білоруська опозиція

Один із лідерів білоруської опозиції закликав Україну офіційно оголосити про невизнання Аляксандра Лукашенка президентом Білорусі.

Колишній міністр культури Білорусі, нинішній член Координаційної ради країни та один із лідерів опозиції Павєл Латушка звернувся до керівництва України із закликом відреагувати на визнання Криму російським з боку самопроголошеного президента Білорусі Аляксандра Лукашенка, своє послання Латушко розмістив на сторінці у Twitter .

Під своїм відеозверненням Латушка розмістив теги прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, міністра закордонних справ Дмитра Кулеби та партії "Слуга народу".

Латушка наголосив українській владі на тому, що заява Лукашенка про Крим стане "перевіркою керівництва України на рішучість".

"Позиція демократичних сил Білорусі: Лукашенка — не президент і всі його заяви та рішення варто сприймати як юридично нікчемні. Ми переконані, що Україні час офіційно оголосити про невизнання Лукашенка президентом Білорусі, вислати з України посла колишнього президента Білорусі, припинити будь-яку співпрацю з невизнаним президентом і запровадити жорсткі економічні санкції”, — заявив Латушка.

Лукашенка натякнув, що у разі нападу РФ на Україну підтримає Путіна. Білоруський диктатор заявив, що Мінськ осторонь не залишиться.

Читайте також: Литва розглядає варіант міжнародного суду над Лукашенком

Лукашенка також заявив, що допускає польоти Белавіа до Криму у разі потреби.