UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль прогнозовано відреагував на інформацію про нові санкції

У Москві, як завжди, все списали на "істерику західних ЗМІ".

Прессекретар президента Росії Дмітрій Пєсков цілком очікувано назвав "продовженням інформаційної істерики" повідомлення телекомпанії CNN, про те, що в США вивчають нові санкції проти Росії, у тому числі її відключення від системи SWIFT, своїми "висновками" представник Кремля поділився з російським ТАСС.

6 грудня американський телеканал CNN із посиланням на власні джерела повідомив, що Адміністрація президента США вивчає можливість запровадження нових жорстких санкцій щодо Росії з метою її стримування від вторгнення в Україну.

"Швидше, це не новини, а продовження інформаційної істерики, яку ми цими днями спостерігаємо у ЗМІ", — прокоментував інформацію СNN Пєсков.

За інформацією CNN, санкції можуть торкнутися суверенного боргу та енергетичних компаній Росії, а також передбачають відключення Росії від системи SWIFT.

 

Як раніше заявляв Пєсков, Москва боїться постачання сучасної зброї Україні з боку НАТО і це "червона лінія" для Кремля.

Читайте також: Чого хоче Путін і якою може бути реакція Заходу на спробу вторгнення в Україну – огляд західної преси

Тиждень тому Пєсков звинуватив Зеленського та “англосаксонські” ЗМІ в істерії.

Крім того, він також називав "порожнім безпідставним нагнітанням напруженості" матеріал видання Bloomberg, в якому йшлося про те, що США попередили ЄС про можливе вторгнення Росії в Україну .