UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кравчук: Україна в обіймах Росії - колосальна небезпека для світу

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук вважає, що інтеграція України в Європу вигідна останній як з економічних, так і політичних причин. Про це він заявив в ефірі каналу ТВі.

З економічної точки зору, "Україна - це колосальний ринок для Європи, прекрасні землі і вирішення продовольчої проблеми".

Що стосується політики, то "Європа абсолютно точно знає: якщо Україна з Європою, то Російська імперія не відбудеться. Як тільки Україна піде в обійми Росії, східний вектор політики Європи стане дуже слабким. Тобто, існують шанси реалізувати імперські амбіції Росії. І тоді відбудеться те, що було: протистояння, перегони озброєнь і таке інше. Це колосальні витрати і колосальна небезпека, яка загрожує світові. Європа це прекрасно розуміє", - зазначив Л.Кравчук.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв на початку минулого тижня під час візиту до Брюсселя запропонував ЄС компромісний пакет з усіх суперечних положень угоди про асоціацію (УА), після чого було досягнуто домовленості про швидке проведення формальних перемовин.