UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кравчук про переговори ТКГ: «Ні Україна, ні Росія не можуть перенести зустрічі з Мінська»

За словами Кравчука, провідна роль в питанні перенесення переговорного майданчика у модератора, яким є ОБСЄ

Питання перенесення фізичних зустрічей в рамках Тристоронньої контактної групи з Мінська має вирішуватися спільно всіма сторонами.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

При цьому він зазначив, що зараз немає необхідності в перенесенні переговорів, оскільки вони проходять в режимі відеоконференції.

За словами Кравчука, провідна роль в питанні перенесення переговорного майданчика у модератора, яким є ОБСЄ. Ні Україна, ні Росія не можуть самостійно прийняти таке рішення. Він додав, що зараз ОБСЄ не бачить можливості в фізичних зустрічах.

"Росія запропонувала фізичну зустріч в Мінську, але пані (Хайді - ред.) Грау зробила відповідне подання, в якому зазначила, що через певні умов, зокрема, коронавируса, немає можливості. Ми вважаємося з такою позицією і дотримуємося її", - розповів Кравчук.

Нагадаємо, раніше Кравчук заялял, що через розбіжності між Україною і Росією щодо визначення послідовності передачі контролю над кордоном і проведення виборів в Донбасі мінські угоди не можуть бути виконані.

Також він зазначав, що в Мінських угодах немає обов'язкової вимоги вводити положення про "особливий статус"  ОРДЛО до Конституції України, хоча Росія вже п'ять років стверджує, що цей пункт там прописаний.