UA / RU
Підтримати ZN.ua

Країни ЄС будуть в індивідуальному порядку вирішувати, чи пускати туристів з України — Кулеба

Зараз посли на місцях займаються тим, аби умови перетину кордону для українців були максимально простими.

Глава МЗС Дмитро Кулеба прокоментував інформацію про те, що Європа збирається відкрити кордони для туристів з України. Під час засідання Кабміну він пояснив, що насправді рішення буде приймати кожна країна в індивідуальному порядку.

Також буде визначено спеціальні умови, з дотриманням яких туристів пускатимуть в ту чи іншу країну. 

"Рішення Європейського союзу є рекомендацією. Тепер кожна країна-учасниця ЄС розглядатиме питання про включення України до свого національного "зеленого списку" і про визначення умов в'їзду на їх територію", - сказав міністр.

Кулеба вже дав наказ посольствам активно працювати з європейськими партнерами щодо цього питання. Основна мета - зробити умови в'їзду для українців максимально простими. 

"Звертаю увагу на одну деталь, що коли кожна країна буде приймати таке рішення, вона буде керуватися не тільки показниками в Україні, а й своїми власними епідемічними показниками", - зазначив Кулеба.

Читайте також: Поширення штаму «Дельта» є зовнішньою загрозою, Україні варто прискорити вакцинацію – KSE

Нагадаємо, Європейський Союз планує зняти обмеження для в'їзду на свою територію з України. 

Зазначимо, що зараз без результатів тестів і підтверджень вакцинації туристів з України пускають Албанія, Болгарія, Єгипет, Сербія, США і Чорногорія. При цьому для в'їзду в Єгипет необхідно надавати результат ПЛР-тесту. Крім того, на сайті посольства США зазначено, що перед вильотом в країну туристи повинні надавати авіакомпаніям негативні результати тесту на COVID-19.