UA / RU
Підтримати ZN.ua

Козак: Перешкод для проведення зустрічі глав МЗС нормандського формату немає

У німецькому МЗС ще на початку червня повідомляли, що ведуть переговори щодо цієї зустрічі. 

Станом на сьогодні немає жодних перешкод для проведення зустрічі глав МЗС країн-учасниць нормандського формату. Про це під час саміту у Женеві, який розпочався кілька годин тому, заявив заступник керівника Адміністрації президента Росії Дмітрій Козак, інформують росЗМІ. 

"Немає жодних проблем в організації зустрічі міністрів формату", - сказав Козак.

Представник Путіна пояснив, що в липні 2020 року сторони не змогли узгодити спільну заяву.

"І в той же місяць була зустріч політрадників. Ми запропонували об'єднати заяву з приводу рекомендацій ТКГ про конкретні кроки врегулювання. Але не змогли. Віддали їх німцям і французам, вони дуже просили", - сказав він.

Читайте також: Глави МЗС Німеччини та Франції нагадали РФ про рішення Паризького саміту нормандської четвірки

На початку червня глава німецького МЗС Хайко Маас заявив, що проводить переговори про зустріч міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції в «нормандського форматі». 

Раніше, під час зустрічі політичних радників лідерів країн нормандської четвірки, Росія намагалася виключити себе зі сторін збройного конфлікту в Донбасі. 

Після першої зустрічі в Зеленського в нормандському форматі з господарем Кремля в Парижі пройшло пывтори роки, після першої телефонної розмови з Путіним - два. Значущих результатів по припиненню російської агресії і деокупацію Донбасу як не було, так і немає. То чи не час міняти "формат і стратегію?" Про це розмірковує Тетяна Силіна в статті   "Подорож з Парижа до Берліна з зупинкою в Мінську завдовжки в рік".