UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кононенко не з'явиться на допит НАБУ

Колишній депутат вже близько року живе за кордоном.

Депутат Верховної Ради восьмого скликання Ігор Кононенко повідомив, що не збирається на допит, що Національне антикорупційне бюро призначило на 11 січня. При цьому він висловив готовність всіляко сприяти слідству в майбутньому і пообіцяв найближчим часом укласти угоду з адвокатом.

Свою неявку експолітик пояснив тим, що зараз він проходить курс медичної реабілітації, і до того ж не отримував офіційного виклику.

"По-перше. На жаль, я не отримував у жоден передбачений законом спосіб повістку про виклик мене в якості свідка в зазначеному кримінальному провадженні. По-друге. На жаль, я не зможу прибути до НАБУ 11 січня, оскільки проходжу черговий курс відновлення здоров'я після отруєння ртуттю кілька років тому», - написав Кононенко на своїй сторінці у Facebook увечері 5 січня.

За словами Кононенка, він хотів би повернутися в Україну якомога швидше, але поки що у нього немає такої можливості. Ексдепутат пообіцяв співпрацювати зі слідством і передати НАБУ всі необхідні документи після того, як укладе угоду з адвокатом.