UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комуністам заборонили агітувати за референдум щодо вступу до Митного союзу

Ініціативна група зі вступу України до Митного союзу має намір зібратися 8 вересня. Однак суд заборонив будь-які збори з цього приводу.

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Комуністичній партії України організовувати і проводити збори громадян України для проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу (приєднання) України до Митного союзу.

Відповідну постанову у відповідь на адміністративний позов Європейської партії України до КПУ було оголошено в судовому засіданні Окружного адмінсуду у понеділок, 2 вересня, повідомляє прес-служба Європейської партії.

Іншою постановою суд відкрив провадження у даній справі та призначив попереднє судове засідання на 13 вересня.

Постановою суду також заборонено Центральній виборчій комісії направляти свого представника на збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу (приєднання) України до Митного союзу, запланованих на 8 вересня.

Європейська партія України 29 серпня зареєструвала в Окружному адмінсуді Києва позовну заяву, в якому просить заборонити Компартії організовувати і проводити зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу (приєднання) України в Митний союз.

16 серпня в ЦВК надійшло повідомлення КПУ про проведення зборів громадян України щодо проведення названого референдуму, які вони мають намір провести 8 вересня 2013 року.

За інформацією коаліції "За чесний референдум", збори ініціативної групи з проведення референдуму за ініціативою КПУ заплановано на 8 вересня на стадіоні "Спартак" у Києві. !zn

Читайте також:

Янукович пообіцяв обирати ЄС чи Митний союз на референдумі

У Сімферополі народний депутат від КПУ побився з міліцією через портрет Сталіна

Комуніста Симоненка в Яремчі закидали яйцями

Митний союз закрив доступ українському фарфору